PRIMARIA COMUNEI GALICEA MARE

Judetul Dolj

COLECTAREA SELECTIVA A DESURILOR

In perioada 12-13 mai 2012, in comuna Galicea Mare s-a desfasurat activitatea de colectarea selectiva adeseurilor intitulata _-Locul deseurilor nu e in casa ta. Trimite-le la plimbare- , care s-a finalizat cu o tombola la care au iesit castigatori 10 participanti care au contribuit cu deseuri electrice.

 

         COLECTAREA SELECTIVA A DESURILOR

 

          DE CE SA COLECTAM?

 

             Pentru ca fiecare dintre noi este responsabil pentru deseurile pe care le produce. Nu putem arunca orice, oriunde, indiferenti la ce lasam în urma si la efectele dezastruoase pe care deseurile le au asupra mediului în care traim. Ne dorim cu totii orase, strazi, drumuri mai bune si mai curate. Este momentul ca fiecare dintre noi sa faca ceva în acest sens.

             Pentru ca reciclarea înseamna respect pentru lege si pentru noi însine. Legislatia ne obliga sa reciclam pentru a reduce efectele poluarii, însa dincolo de obligativitatea aceasta, trebuie sa stim ca natura are o capacitate limitata de preluare a deseurilor noastre.

             Pentru ca fiecare copil are dreptul sa respire aer curat, sa se plimbe prin parcuri si paduri curate, sa se joace în spatii îngrijite si sa creasca într-un mediu sanatos, iar noi adultii suntem responsabili sa le asiguram aceste conditii.

             Pentru ca deseurile capata valoare atunci cand sunt reciclate corect. Dezasamblate si tratate conform standardelor de mediu, deseurile devin materie prima secundara. Acest lucru înseamna ca resursele naturale sunt folosite eficient.

             Pentru ca deseurile de echipamentele electrice si electronice pot avea în componenta lor substante periculoase care, eliberate în aer, apa sau sol au efecte daunatoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respiram.

Si acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care este obligatoriu ca reciclarea sa devina un obicei, depasind stadiul unui subiect de conversatie la moda.