PRIMARIA COMUNEI GALICEA MARE

Judetul Dolj

BIBLIOTECA
BIBLIOTECA este: "leacul sufletului", "un depozit durabil unde se pastreaza gandurile, cunostintele, faptele, sentimentele si visurile omenirii."

Biblioteca Comunala Galicea Mare a fost infiintata in anul 1952. La inceput a functionat intr-o incapere a casei Zegheanu cu un numar scazut de volume. in timp, numarul de volume al bibliotecii a crescut, ajungandu-se  la 10.600 de volume. in prezent , Biblioteca Comunala functioneaza in Caminul Cultural.
Incepand din iunie 2008, Biblioteca Comunala a capatat o noua fata sub conducerea bibliotecarei Apostol- Beleuzu Mioara Adriana, de specialitate institutor, care chiar daca nu a reusit obtinerea nici unei achizitii de carte pana anul acesta, a sensibilizat atat Biblioteca Judeteana, cat si concetatenii localitatii care au venit cu donatii de carti.
In februarie 2012 a fost implementat programul "BIBLIONET – lumea in biblioteca mea", program prin care Biblioteca Comunala a fost dotata cu 4 calculatoare, camere web, casti, imprimanta, videoproiector, scanner si internet gratuit pentru public.
Activitatea bibliotecii este reflectata in parteneriatele incheiate cu Scoala cu cls. I-VIII Galicea Mare, in numarul mare de utilizatori si de voluntari  de care dispune , in special elevi si tineri, dar si familiile acestora si in buna colaborare cu Caminul Cultural privind organizarea si prezentarea de expozitii si de programe cultural-artistice.
De asemenea, Biblioteca Comunala a fost prezenta la toate activitatile desfasurate la nivelul comunei.


(apasa click pentru a vizualiza galeria foto)