PRIMARIA COMUNEI GALICEA MARE

Judetul Dolj

AGRICULTURA

 

 

 

COMPARTIMENTUL AGRICOL

 

 

Incepand cu 1 iulie se vor elibera certificatele de producator pentru anul agricol 2012-2013, pe baza urmatoarelor documente:

 

-Cerere avizata de primarul comunei,

-taxa de eliberare a certificatului de producator stabilita de Consiliul Local in valoare de 50lei

 

 

Conform prevederilor legale persoanele fizice si juridice au obligatia sa declare datele pentru inscrierea in registrul agricol in urmatoarele perioade:

a)                          5 ianuarie- 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodariei, terenul aflat in proprietate si cel pe care il utilizeaza, cladirile cu destinatia de locuinta, constructiile-anexe si mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica, masinile, utilajele si instalatiile pentru agricultura si silvicultura, efectivele de animale existente persoanele fizice/juridice la inceputul fiecarui an, precum si modificarile intervenite in cursul anului precedent in efectivele de animale pe care le detin, ca urmare a vinzarii- cumpararii, a produsilor obtinuti, a mortii sau sacrificarii animalelor ori a altor intrari-iesiri,

b)                         1-31 mai, pentru datele privind modul de folosinta a terenului,suprafetele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numarul pomilor in anul agricol respectiv,

c)                          persanele fizice si juridice au obligatia sa declare datele pentru a fi inscrise in registrul agricol si in afara acestor intervale de timp, asa cum este prevazut la art. 37 alin. (1) si art. 39 alin. (1), ori in cazul in care au intervenit modificari in proprietate, in termen de 30 de zile de la aparitia modificarii. In cazul in care persoanele fizice sau cele juridice nu fac declaratiile la termenele prevazuta la alin. (1), se considera ca nu au intervenit nici un fel de modificari, fapt pentru care in registrul agricol se reporteaza din oficiu datele din anul precedent, cu mentiunea corespunzatoare la rubrica –semnatura declarantului-.